Ik ben Peter Eemsing


Geboren in 1965 en vader van twee kinderen woon ik samen met mijn vrouw Christa Dreef, onze honden, pauwen, kippen, eenden en varkentje op onze boerderij in Welsum. Bij ons leeft de boomgaard rond onze keuken waar we dan ook vaak in te vinden zijn. 

Mijn afspraken plan ik bij ons op de boerderij of op ons kantoor aan de Koningstraat in Apeldoorn. Ik ben eigenaar van Koksland.nl, ontstaan vanuit een hobby. Het is inmiddels een  serieus bedrijf geworden. Daarnaast vul ik mijn dagen met het ondersteunen en begeleiden van voornamelijk ondernemers.

Wat kan ik voor je doen?

Coaching

Ik coach voornamelijk ondernemers die een specifiek vraagstuk hebben binnen hun organisatie. Als ondernemer/manager ben je gewend om zelf beslissingen te nemen en je problemen op te lossen. Vaak mis je een klankbord of iemand die je een spiegel kan voorhouden. Als de druk soms te hoog wordt gaat de balans tussen je werk en privé en soms nog erger, met je personeel, verloren. Ook bij een burn-out of langdurige ziekte kan ik je ondersteunen.

Mentoring

Als mentor begeleid ik je tussen werk en privé. Alle zaken kunnen aan de orde komen. Met mijn jarenlange ervaring als ondernemer en bedenker van vele initiatieven wandelen we letterlijk of figuurlijk door jouw vraagstellingen heen. Naast je werk is je privé desgewenst een gespreksonderwerp die we niet uit de weg gaan. Van het opvoeden van de kinderen tot je identiteits- of relatiecrisis, als mentor heb ik het allemaal al mee gemaakt.

Extern vertrouwenspersoon

Als extern vertrouwenspersoon persoon ben ik het aanspreek punt binnen je bedrijf daar waar werknemers hun verhaal kwijt willen of issues willen bespreken, maar dat niet kunnen, willen of durven met hun direct leidinggevende. Er is veel te doen over sociale, psychische en emotionele veiligheid op de werkvloer. Het welzijn van werknemers staat momenteel in ’the spotlight’.
Ik bied jouw werknemers een onafhankelijk luisterend oor en help ze de weg te vinden in jouw organisatie. Dat werkt beter dan een directe collega, HR medewerker of afdelingschef die gebombardeerd is tot vertrouwenspersoon.
Door de samenwerking die ik heb met Kantoor Dreef, gespecialiseerd in o.a. arbeidsrecht, kan ik je ook helpen de juiste protocollen te ontwikkelen, naast het zijn van  extern aanspreekpunt voor je medewerkers. Dit geeft je medewerker een vertrouwelijk aanspreekpunt en voorkomt mogelijk dat de medewerker zich uit nood ziek gaat melden of niet gehoord voelt.

Gezondheid en welzijn

Als ervaringsdeskundige heb ik veel meegemaakt op dit gebied. Het balans vinden hier voor heeft voor mij veel ups & downs gegeven. Mijn eerste vrouw, de moeder van mijn twee dochters, is overleden aan kanker toen mijn meiden 6 en 9 jaar waren. Dus vanuit een internationale cariere werd ik ineens alleenstaand ouder en enig opvoeder. In de loop van de jaren kreeg ik zelf blaaskanker, dystrofie, acute alvleesklierontsteking en recent nog een hartinfarct. Nu laat ik nog even de ongemakkelijke kwaaltjes buiten beschouwing.

Door deze ervaringen ben ik wijzer geworden en ze hebben me gebracht tot wie ik nu ben geworden, met al mijn wijsheid, onzekerheden en vooral mijn gebreken. Ik ben hier zelf alleen maar completer van geworden en dat gun ik natuurlijk iedereen. Mocht je hier zelf dus mee te maken krijgen, zowel privé als binnen je onderneming, dan kan ik je goed ondersteunen.

Koksland.nl

Mijn carrière als uitgever en reclameman, heb ik opgegeven vanwege mijn gezondheid. In 2017 ben ik gestart met koksland.nl. In het begin als een eenvoudige recepten website om mensen te inspireren en te motiveren om zelf weer te gaan koken. Heel snel kwam daar een winkeltje bij en organiseerde ik  kookworkshops.

Koksland is ontstaan uit de kookpassie van Christa en mij en toen we de boerderij kochten kregen we daar een unieke locatie voor. Tegenwoordig houd ik me ook bezig met een studie natuurvoeding en kruidenleer omdat ik de overtuiging en ervaring heb dat dit je geestelijke en/of lichamelijke gezondheid kan ondersteunen naast de reguliere artsen en therapieën.