Iessel cider etikettenlijn

Cider is weer helemaal hip in Nederland. Er komen steeds meer ambachtelijke cidermakers die de mooiste producten maken. Iessel Cider is er eentje van en eemsing.nl mocht dit jaar de etikettenlijn aanpassen en uitbreiden. Daar zijn we weer bijzonder trots op!

Iessel Cider is een droge, friszure craftcider met een klein prikkeltje. Een natuurcider gemaakt van 100% vers ongepasteuriseerd appelsap zonder toevoegingen. Geen extra suiker, geen sulfiet, hooguit een beetje gist of wild vergist.

Deze cider wordt eenmaal per jaar na de appeloogst door cidermakers Rob en Marin ambachtelijk gemaakt bij klooster Sion, van tientallen oude appelrassen die je nog vindt in de hoogstamboomgaarden langs de IJssel.

Iessel Cider drink je gekoeld (5-7° C). IESSEL Cider bevat 6 % alcohol en heeft een aangename balans tussen zuren, suikers en bitters. Voor wie van een echte en droge cider houdt! Dit jaar komt Iesselcider zelfs met 3 smaken. De authentieke cider waar ze afgelopen jaar de beste mee van Nederland zijn geworden, een op eiken gerijpte variant en een spannende cider versie van appels met kweeperen.

ps

19 mei houdt IESSEL Cider open huis! We nodigen je uit om de ciderij te bezoeken en de nieuwe ciders van IESSEL te proeven. De cidermakers Rob en Marin zullen doorlopend het verhaal vertellen achter IESSEL cider en het hoogstamfruit uit de IJsselstreek. Je hoeft je niet aan te melden en het bezoek is gratis.

Wanneer: Zondag 19 mei tussen 13:00 en 17:00
Waar: IESSEL Cider, Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6, 7431 PJ Diepenveen

Deel dit