seo koksland

Seo ofwel Search Engine Optimization of Zoekmachineoptimalisatie

Iedereen googelt tegenwoordig bijna alles. Wat kost wijn op internet, die broek, die computer, die pan en nog veel meer. Maar ook alle informatie over iemand, een bedrijf, een recept een gebruiksaanwijzing echt alles is te vinden op google. Alleen je eigen website is dat net weer niet…

Als website wil je natuurlijk heel erg graag boven in de zoekresultaten staan en veel mensen kopen daarvoor Adwords of om traffic te krijgen doen ze een betaalde promotie via Facebook of Instagram. SEO is een moeilijk woord en niet makkelijk te peilen, veel hipsters hebben er een dagtaak van gemaakt om hier mee bezig te zijn. Wij inmiddels ook 😉

De afgelopen 3 maanden ben ik bezig geweest om voor onze website koksland.nl meer traffic, lees ook omzet, te genereren en de resultaten zijn enorm. De pageviews zijn van 10.000 per maand naar 20.000 gegaan en de omzet is ook verdubbeld. Dit allemaal in drie maanden tijd.

Toen we een dik jaar geleden begonnen met koksland.nl keek ik elke dag naar de statistieken vol met goede hoop hoeveel mensen wel niet op onze website kwamen. De belangrijkste verwijzer naar onze website was toen nog Facebook. Elke ‘vind ik leuk’ was een succesje. Opa’s en Oma’s, broers en zussen, familie en vrienden klikten overal graag op.

Voorzichtig toen maar eens een Facebook promotie gedaan een Instagram account aangemaakt en beetje bij beetje kregen we na een jaar recepten plaatsen ongeveer 10.000 pageviews per maand. Bovendien begon ook de webshop steeds beter te lopen, van 1 bestelling per week tot soms wel elke dag pakjes weg brengen.

Een succes zou je denken? Nou nee want de tijd die in een weblog als koksland gaat zitten moet ergens door gefinancierd worden, dus je wil meer omzet en die omzet groeit vaak mee als er meer bezoekers op je website komen. En dan spelen ook nog je producten en de prijs natuurlijk ook een grote rol. Je kan dan het besluit dan nemen om te gaan investeren in betaalde promoties of Adwords maar wij hebben gekozen voor het optimaliseren van onze content.

Content is koning voor google

en dat bereik je niet Adwords of promoties

Het leuke van je eigen website is natuurlijk ook je eigen speeltuin. Je kan van alles proberen zonder dat je opdrachtgever gaat stuiteren. Ik ben beetje bij beetje onze content gaan veranderen en alles naar SEO gaan schrijven. In drie maanden tijd is onze traffic verdubbeld en onze omzet ook. Ik moet nog 60% van de website aanpassen dus ons plafond is nog niet in zicht.

Ook merk ik door een betere vindbaarheid op google dat ook onze sociale media stapje bij stapje aan het groeien is en dit allemaal zonder betaald bereik. Ook door meer bezoek is er meer interactie. Dat is ook belangrijk voor Google.

Voor SEO op je website zijn tegenwoordig allemaal handige plugins te krijgen waardoor je bereik gaat groeien. Met een beetje aandacht en geduld kost dit alleen wat tijd. 

Mijn ervaring is, als je website niet volledig SEO is geschreven en gebouwd stop dan onmiddellijk met betaalde promoties. Haal eerst je traffic met de inhoud die je al hebt gemaakt en ga dit optimaliseren voor Google. Ook de techniek die je gebruikt speelt een belangrijke rol hierbij.

Heb je dit allemaal voor elkaar, kan je weer eens aan Adwords gaan denken.

Meer weten?

Bel of mail me

Peter Eemsing

Deel dit